ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч будинки дитини на Львівщині профінансовані на понад 15 млн грн.

|

У 2012 році будинки дитини Львівської області були профінансовані на суму 15,4 млн грн. Про це сьогодні під час спільної аудіо-відео-селекторної наради Міністерства охорони здоров’я, Міністерства науки і освіти, молоді та спорту України, Міністерства соціальної політики повідомив заступник голови Львівської обласної держадміністрації Олег Рудницький. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Чиновник повідомив, що станом на 1 грудня 2012р. у двох будинках дитини системи охорони здоров’я Львівської області на вихованні знаходиться 105 дітей. «Допомога вихованцям будинків дитини надається в повному обсязі, для покращення умов утримання дітей залучаються як бюджетні, так і позабюджетні кошти. У 2012 році будинки дитини профінансовані на суму 15,4 млн. грн. та отримали гуманітарну допомогу на суму 617 тис. грн», – сказав він.

Він також додав, що за останні 5 років фінансування будинків дитини зросло у декілька разів, а також двічі на рік дітям проводяться поглиблені медичні огляди. «У Будинках дитини відпрацьована чітка система реабілітації дітей з ураженням центральної нервової системи, яка включає в себе як медикаментозне лікування, так і застосування методів фізіотерапії, лікувальної фізкультури та масажу», – розповів заступник голови Львівської ОДА.

Також, за словами Олега Рудницького, з метою реформування будинків дитини проведено наступну роботу: в установах, як і передбачено програмою реформування зменшено кількість дітей в групах (до 8 – 10 дітей); кожна група має свій облаштований майданчик для ігор та прогулянок; створені умови для відвідування дітей біологічними батьками та родичами; забезпечується перебування рідних братів і сестер в одній групі тощо.

У нараді взяли участь заступник Міністра охорони здоров’я Олександр Толстанов, Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко та ін. Від Львівщини участь у нараді взяли окрім Олега Рудницького взяли: заступник начальника ГУОЗ ЛОДА Ірина Микичак, начальник служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис, представники організацій дотичних до реалізації державної політики щодо реформування інтернатних закладів (будинків дитини) системи охорони здоров’я.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *