ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура повернула громаді 3,2 га землі у Винниках

|

Завдяки втручанню органів прокуратури Львівської області громаді повернуто 3,2 гектара землі, вартістю 19,4 мільйони гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Так, 12 грудня виконано рішення господарського суду Львівської області, яким задоволено позов прокурора Личаківського району м. Львова про розірвання договору оренди земельної ділянки у м. Винники та скасування запису про його державну реєстрацію.

Як уже раніше повідомляла прес-служба прокуратури Львівської області, прокуратурою Личаківського району під час перевірки додержання вимог земельного законодавства встановлено, що ТзОВ «Торговий дім «Біоніка» у місті Винники використовував земельну ділянку, площею 3,2 газагальною вартістю 19 мільйонів 400 тисяч гривень. Здійснював це на підставі договору оренди, укладеного з міською радою ще в 2008 році у зв`язку із набуттям права власності на об`єкт незавершеного будівництва.

Водночас договір купівлі-продажу даного нерухомого майна судами визнано недійсним, а рішенням господарського суду Львівської області, позов прокурора м. Львова в інтересах Міністерства охорони здоров`я України в особі ДАК «Укрмедпром» до ТзОВ «Торговий дім «Біоніка» про скасування державної реєстрації права власності на майновий комплекс задоволено. Відтак вказаний об`єкт, зареєстровано за державою.

При цьому, відповідно до положень Земельного кодексу України набуття іншою особою права власності на будівлю чи споруду, розташованих на земельній ділянці, є підставою для припинення права користування нею.

З огляду на це, прокуратурою Личаківського району м. Львова в господарський суд Львівської області пред`явлено вищевказаний позов. Відтак, земельну ділянку, вартістю 19,4 мільйони гривень, повернуто територіальній громаді.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *