ОСТАННІ НОВИНИ

Михайло Костюк перевіряє безпеку на гірськолижних об’єктах області

|

Голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк провів нараду щодо готовності об’єктів інфраструктури Львівщини до зимового спортивно-туристичного сезону. Нарада відбулася у смт Славське Сколівського району. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Під час наради керівник області акцентував увагу на питаннях безпеки і організації належного доступу до об’єктів інфраструктури, які безпосередньо пов’язані із наданням послуг для туристів.

«Забезпечення людей, які відпочиватимуть на Львівщині належним рівнем сервісу та безпеки є питанням надзвичайної ваги. Також дуже важливо розвивати інфраструктуру територій – до цього повинен долучитись і бізнес, і держава», – зазначив Михайло Костюк.

Як доповів начальник Головного територіального управління МНС України у Львівській області Сергій Дмитровський, сьогодні на території Славського функціонує загалом 23 гірськолижні комплекси. Підрозділи МНС здійснили пожежну і технічну експертизу усіх цих об’єктів. Окрім цього, постійно готовий до роботи пошуково-рятувальний загін (загалом 49 фахівців МНС) та 2 автомобілі, які обладнані рятувальними засобами. Також по двоє рятувальників щодня постійно чергують на Захарі Беркуті, Плаї та Тростяні.

Голова Львівської обласної державної адміністрації наголосив на важливості придбання двох снігоходів для потреб рятувальників і закликав долучитись до цього представників місцевого бізнесу, який власне і пропонує послуги відпочивальникам.

Наступним важливим моментом є ситуація із наданням первинної медичної допомоги – механізм її організації при травмуваннях. Йдеться про організацію пункту первинної медичної допомоги на базі міської лікарні Славського.

Михайло Костюк доручив медикам області віднайти можливість і виділити на час сезону ще два додаткових автомобілі швидкої допомоги  для потреб Славської міської та Сколівської районної лікарень, а також скласти технічні вимоги до вдосконалення самих лікарень.

Окрім того, керівник області дав доручення начальнику Служби автомобільних доріг у Львівській області Тарасу Сиротинському забезпечити нормальний доїзд до усіх баз та відпочинкових комплексів. Наразі в Славському дорогу постійно розчищає дві одиниці спецтехніки.

На нараді були присутні заступник голови облдержадміністрації Олег Рудницький, головний державний санітарний лікар Львівської області Роман Павлів, голова Сколівської РДА Михайло Гнатишин, голова Турківської РДА Володимир Гребенюк, керівники управлінь та структурних підрозділів Львівської ОДА.

Для довідки:

Торік рятувальники надали допомогу 236 травмованим на гірськолижних комплексах, а на початку зими 2012 – ще 272особам.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *