ОСТАННІ НОВИНИ

Українці масово продають долари, твердять банкіри

|

Населення масово здає банківському сектору іноземну валюту. Про це свідчать представники банків.

«Ми помітили, що люди почали масово здавати долари і менше їх купувати. Це очевидна тенденція, пішов перелом в іншу сторону. Ми вважали, що конкретно в нашому банку люди менше орієнтовно на 30% купують долари, ніж це було раніше», – сказала заступник голови правління «Ерсте Банку» Світлана Черкай.

За її словами, подібна тенденція спостерігається і з депозитами – відбувається перетікання валютних депозитів у гривневі. «Що стосується депозитів, то близько 50% люди вкладають у гривні та 50% – в іноземній валюті, тоді як у жовтні близько 70% депозитів були в іноземній валюті. Тобто, відбувається перетікання валютних вкладів у гривневі», – зазначила Черкай.

Тенденцію з депозитами підтвердив голова правління банку «Фінанси та кредит» Володимир Хливнюк. Він також додав, що одночасно населення активно здає іноземну валюту в банківський сектор. «За останній місяць у нас сума купленої валюти дорівнює сумі проданої. Ситуація три місяці тому була кардинально – інша ми продавали валюти втричі більше, ніж купували», – сказав фінансист.

Нагадаємо, згідно з повідомленням Нацбанку, населення за останні три місяці здало інвалюти вдвічі більше, ніж до цього.

Фото: ShutterStock 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *