ОСТАННІ НОВИНИ

Приватні детективи продають дані користувачів соцмереж

|

Українські приватні детективи запропонували своїм клієнтам нову послугу. За 1-5 тисяч гривень вони обіцяють дізнатися всю інформацію про співрозмовників своїх клієнтів у соціальних мережах, повідомляють Коментарі з посиланням на публікацію в «Сегодня».

Як пояснив харківський приватний детектив Михайло, дізнатися подробиці про «друга» або співрозмовника в соцмережах не є великою проблемою.

«Якщо людина є в соцмережах, то про неї можна дізнатися все по максимуму – сімейний стан, чи не замішана в якихось аферах, а якщо клієнту потрібно, то знайдемо сфотографуємо або приховано знімемо на відео», – запевнив сищик.

За додаткову плату підприємці готові надати про людину інформацію, яка є про нього в міліцейських базах і роздруківку його телефонних дзвінків.

«Нещодавно був випадок, коли розсекретили одного діда-збоченця, який переховувався під виглядом зовсім іншої людини», – навів приклад Михайло.

За його словами, для нього нескладно з´ясувати справжні ім´я та прізвище користувача, навіть якщо його профіль у мережі вигаданий.

При цьому в МВС попередили, що такі детективи насправді можуть виявитися шахраями. «Вони цілком можуть взяти гроші, а послуг не надати. А скаржитися постраждалі навряд чи будуть», – сказав представник МВС Сергій Бурлаков.

«До того ж, за законом, цивільні особи не мають права збирати і поширювати конфіденційну інформацію, а користувачам ми радимо викладати мінімум інформації про себе, аби не дати можливості скористатися нею шахраям», – підсумував міліціонер.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *