ОСТАННІ НОВИНИ

Чотирьом новоутвореним водоймам на Львівщині хочуть дати статус водних об’єктів

|

У Львівській облдержадміністрації, під час учорашньої наради під керівництвом першого заступника голови ОДА Богдана Матолича, було розглянуто шляхи вирішення проблемних питань щодо надання чотирьом новоутвореним водоймам області на місці сірчаних та глиняних кар’єрів статусу водних об’єктів. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Учасниками наради були керівники профільних структурних підрозділів  облдержадміністрації, голови Жидачівської, Миколаївської та Яворівської райдержадміністрацій, керівництво Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області, Львівського обласного управління водних ресурсів, а також ВАТ «Гірхімпром», ВАТ «Миколаївцемент», Роздільського ДГХП «Сірка» та НДП «Екотрансенерго».

Присутні розглянули стан та ситуацію на техногенних водоймах Львівщини, котрі утворились внаслідок промислової діяльності підприємств та в результаті затоплення відпрацьованих сірчаних та глиняних кар’єрів річковими та підземними водами (упродовж 50 років). Зокрема, це чотири кар’єри, які на сьогодні повністю заповнені водою: Подорожненський сірчаний кар’єр (Жидачівський район), кар’єр глини ВАТ «Миколаївцемент» (Миколаївський район), Роздільський сірчаний кар’єр (Миколаївський район) та Яворівський сірчаний кар’єр (Яворівський район).

Учасники наради також повідомили, що ці водойми у літній період активно  використовуються для купання та відпочинку, проте жодна з них не має визначеного юридичного статусу.

Також було зазначено, що відсутність належного статусу, не дозволяє створити службу порятунку на водоймах, визначити господарів експлуатації, закріпити за водними об’єктами земельні ділянки та визначити природоохоронні межі.

Присутні обговорили детальний план дій щодо вирішення зазначених проблемних питань. Перший заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич дав відповідні доручення керівникам райдержадміністрацій та причетним суб’єктам господарювання, зокрема щодо визначення юридичного статусу цих чотирьох водойм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *