ОСТАННІ НОВИНИ

Виборці дали «Свободі» мандат "набити морду бандитам" - експерт

|

“Свобода” показала, що вона єдина сила, яка може розмовляти з “регіоналами” мовою, яку вони розуміють. Про це Gazeta.ua розповів політологАндрій Золотарьов, коментуючи підсумки двох днів роботи новообранної Ради.

“Залік комуністам та “Свободі”. Комуністи поводилися досить спокійно. Їм на блюдечку принесли те, що їм було потрібно. Ми бачимо, що без підтримки комуністів Верховна Рада буде недієздатна. Це означає те, що комуністи здатні заблокувати найбільш принципові для них законодавчі ініціативи: щодо ринку землі, співпраці з МВФ. Для регіоналів це буде дуже великий головний біль”, – зауважив експерт.

“Свобода” ж показала, що вона єдина пасіонарна сила, яка здатна розмовляти з “регіоналами” на тій мові, яку вони розуміють, – додав політолог. – Вони робили саме те, що чекали від них виборці. Результат “Свободи” полягає в тому, що виборці дали їм мандат “набити морду бандитам”. Це призвело до того, що від млявого УДАРу вони перетекли до пасіонарної “Свободи”.

Проте, за словами Золотарьова, у цьому для “Свободи” є й певна небезпека.

“Вони, граючись у такі парламентські двобої, як люди недосвідчені в парламентській діяльності, можуть дуже багато втратити. Тобто, перетворитися на спецзагін опозиції, який буде у проблемних питаннях застосовувати фізичну силу. Але Верховна Рада це не тільки протистояння, а й рутинна повсякденна робота. Вони мають зрозуміти, що протискати свою лінію у Верховній Раді можна не тільки за допомогою кулаків, але й співпрацею і домовленостями з іншими політичними силами. Цього “Свободі” бракує”, – вважає він.

“Свободівця” Руслана Кошулинського політолог оцінив як людину, “яка вміє слухати опонента, а не лише битися”. Проте, його недосвідченість поки що дуже помітна, наголосив Золотарьов.

Фото: сайт партії “Фронт змін”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *