ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати скоротили заборгованість по зарплаті освітян майже на 25 мільйонів гривень

|

13 грудня 2012 року під час сесії Львівської міськради депутати внесли зміни до бюджету міста, за якими вдалося зменшити заборгованість по заробітній платні перед освітянами на майже 25 мільйонів гривень.

Як розповів голова постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету свободівець Яромир Самагальський, для виплати зарплатні освітянам місту не вистачало 44 мільйони гривень, проте за рахунок державної субвенції, перерозподілу коштів у сфері міської освіти та залучення невикористаних коштів з усіх статей міського бюджету заборгованість вдалося скороти на майже 25 мільйонів гривень.

«Львову тільки у галузі освіти для виплати заробітної плати не вистачало 44 мільйони гривень. Для погашення цієї заборгованості з державного бюджету ми сьогодні отримали 10 мільйонів гривень субвенцій. Окрім цього, за затвердженою сьогодні ухвалою ми фактично зробили перерозподіл коштів всередині освітньої галузі. Йдеться про те, що поточні видатки, які ще не були використані в цьому році,  перенаправлено на виплату заробітної плати. За рахунок цього ми акумулювали 6 мільйонів гривень. Ще 6,9 мільйона гривень ми перенаправили з усіх інших бюджетних статей міста», – розповів Яромир Самагальський.

Також Яромир Самагальський наголосив, що ще 12,8 мільйона гривень, які Андрій Садовий намагався через суди відібрати в освітян та медиків на утримання апарату міськради, депутати сьогодні знову ж таки повернули для освітньої та медичної галузей.

«Ще 10 січня 2012 року під час затвердження бюджету міста депутати підтримали ініціативу фракції ВО «Свобода» та збільшили фінансування освітньої і медичної галузі Львова на понад дванадцять мільйонів гривень. Ці кошти перенаправили з утримання апарату управління міськради. Проте Садовий розпочав судову тяганину, яку зрештою виграв. Але навіть таке рішення суду без згоди депутатів міськради не дозволяє перерозподілити ці кошти. Тому сьогодні, виконуючи  рішення суду, ми передали 12,8 мільйонів гривень на апарат управління і цією ж ухвалою ці гроші знову ж таки перерозподілили на забезпечення виплати зарплат для працівників охорони здоров`я та освіти. Таким чином суму заборгованості для виплат зарплат освітянам ми фактично зменшили на майже 25 мільйонів гривень», – розповів свободівець.

Окрім цього, на пленарному засіданні депутати перерозподілили 184 мільйони гривень субвенцій з державного бюджету.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *