ОСТАННІ НОВИНИ

З 3 до 12 грудня в травмпункти Львова звернулося 738 осіб з «вуличними травмами»

|

З 3 до 12 грудня у травмпункти міських лікувальних установ надійшло 738 звернень з вуличними травмами, тобто отриманими на вулиці. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради з посиланням на управління охорони здоров’я.

«З моменту, коли випав сніг, з 3 грудня до сьогодні, ми здійснюємо щоденний моніторинг травмованих, переохолоджених, тобто все, що пов’язане з погіршенням метеоумов. За цей період до нас звернулося з травмами, отриманими на вулиці, так званими вуличними травмами, 738 осіб (це травми різного характеру, в тому числі і не пов’язані зі снігом) з них 76 госпіталізовано, це ті, які потребували стаціонарного лікування чи оперативного втручання. Важких травм з загрозою для життя не було. Якщо порівнювати ці дані з аналогічним періодом минулого року (хоча таке порівняння не є коректним, оскільки в цей час торік таких снігопадів не було), утім, торік за аналогічний період до нас звернулося 392 особи з вуличними травмами, з них 62 госпіталізовано. Тобто кількість звернень вдвічі збільшилась, а госпіталізованих приблизно така ж кількість.

Госпіталізовані в основному з переломами. А решта – це забій, розтягнення тощо. Ми розцінюємо цю ситуацію як нормальну і стабільну. Бо коли приходить літо, ми маємо травми, отримані на воді, так само, коли приходить зима, ми маємо зростання кількості вуличних травм. Це все пов’язано переважно з поведінкою людей, з об’єктивними чинниками», – повідомив Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *