ОСТАННІ НОВИНИ

Кмітливий львів`янин запатентував вішак і тепер хоче за неї роялті

|

Житель Львова Віталій Голєв запатентував на початку поточного року звичайний вішак для одягу, і тепер імпортери, які завозять таку продукцію в Україну, зіткнулись з вимогою платити роялті за “інтелектуальну власність”.

Промисловий зразок “вішак для одягу” N22682 був зареєстрований в Укрпатенті 25 січня 2012 року. Зразок включає в себе два види дерев`яних вішалок – з горизонтальною перегородкою і без неї, пише “Комерсант-Україна”.

Судячи з усього, документ про реєстрацію було подано на митницю відносно недавно, оскільки імпортери до 30 листопада жодних проблем з їхнім ввезенням не мали. Тепер же на кордоні їм заявляють, що не можуть пропустити цей товар, оскільки треба дозвіл правовласника патенту.

Компанії наразі відмовляються платити роялті і будуть оскаржувати реєстрацію патенту в суді, оскільки запатентований зразок не відповідає критеріям патентоспроможності, адже сукупність суттєвих ознак дерев`яного вішака була загальнодоступною до того, як була подана заявка на реєстрацію промислового зразка в Україні.

TCH

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *