ОСТАННІ НОВИНИ

Підлеглих Садового скоротять перед прийняттям бюджету міста?

|

Депутати Львівської міськради таки не розглядатимуть сьогодні питань щодо внесення змін до структури виконавчих органів та про виконавчий комітет ЛМР. Після годинної перерви, під час якої відбувались перемовини між головами фракцій та міським головою, було погоджено вилучити ці питання з сьогоднішнього порядку денного сесії.
Міський голова Андрій Садовий зазначив, що буде створена робоча група, до якої увійдуть представники усіх фракцій, а також керівник юридичного управління та секретар міськради. Очолити робочу групу виявив бажання сам мер.
«Робоча група працюватиме над структурою, а також уточнимо всі питання щодо виконавчого комітету. Є надія, що робота групи буде активною, аби до кінця року ми змогли ухвалити ці зміни та бюджет міста», – зазначив А.Садовий.
Голова бюджетної комісії Яромир Самагальський наголосив, що депутати наполягають, щоб питання структури та виконавчого комітету були прийняті до бюджету, але не пізніше 27 грудня.
«Я особисто буду очолювати робочу групу, щоб консенсусом розрубати цей гордіїв вузол. І щоб ми різдвяні свята відсвяткували з родинами, а не тут в залі», – додав А.Садовий.
Щоправда сподівання на «консенсусне» й легке вирішення питання, вочевидь є занадто оптимістичними. Доказом цього свідчила щира й активна словесна “перестрілка” між мером і депутатами під час формування сьогоднішнього порядку денного.
Депутати запропонували вилучити чи перенести досить багато питань, зокрема щодо створення технопарку у мікрорайоні Рясне, відкриття приватного навчального закладу, ґранту ЄБРР для теплоенерго. Обранці пояснювали, що деякі питання не пройшли громадських слухань, інші неналежним чином підготовані й таку ситуацію вони пов’язували з відсутністю нової структури виконавчих органів.
«Звичайно, нащо нам це треба, навіщо нам нові робочі місця чи гранд для теплоенерго. Не потрібно нам 10 мільйонів євро на теплоенерго, не потрібен дитячий садочок. Це НП для міста», – заявив емоційно А.Садовий.
Резюмував цю конфліктну ситуацію голова ударівець Петро Адамик. «Усім відомо, що існує конфлікт між міським головою і найбільшою фракцією у міській раді. І вони демонструють, що не можуть досягати домовленостей», – зазначив він.
Інші депутати з маленьких фракцій висловили припущення, що навряд чи наступного сесійного засідання вдасться ухвалити питання структури, виконкому, бюджету та ряду інших.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *