ОСТАННІ НОВИНИ

Керівник Львівської опери присоромив мера

|

Директор Львівського оперного театру імені Соломії Крушельницької Тадей Едер присоромив міського голову Львова Андрія Садового, заявивши, що не личить меру лити брудом. Під час сьогоднішнього пленарного засідання сесії Львівської міськради Т.Едер публічно відповів А.Садовому за образи Львівської опери.
Йдеться про висловлювання мера у ЗМІ щодо «дозволу проведення в оперному театрі різноманітних корпоративів». Нагадаємо, А.Садовий обурювався з виступу популярного виконавця Дзідзя, який співав на концерті, присвяченому 20-річчю «Радіо Львівська хвиля».
«Андрію Івановичу, ви виступили у ЗМІ й надали неправдиву інформацію, яка обурила весь колектив Львівської опери. Хочу нагадати, що Львівська опера єдина в Україні, яка входить до міжнародної асоціації «Опера Європа». Ми не надаємо дозволів на святкування корпоративів у театрі. Це неправда», – заявив Т.Едер.
Він зазначив, що йдеться про концерт, організований одним із найпопулярніших у місті радіо, де були запрошені улюблені львів’янами співаки.
«Варто наголосити, що організатори квитків не продавали, були тільки запрошення, на концерті зібралась еліта міста, виступали поважні виконавці. Хоча, зрештою, я не цікавився, кого саме запросили для виступу. Проте найголовніше, що ви на концерті не були, хоча вас запрошували. А відтак не бачили виступів і, ймовірно, вам хтось щось наговорив неправдиве… Щодо співака Дзідзя, то в його виступі був елемент жарту. Й таке допустимо в естрадному жанрі. Але вам не личить переповідати чутки й поливати болотом Львівську оперу», – заявив Т.Едер.

Раніше з критикою Едера виступив міський голова Львова Андрій Садовий після того, як у ЗМІ з`явилася інформація про те, що на ювілейному концерті радіо “Львівська хвиля” співак Дзідзьо буцім то показав сідниці.

«Дуже часто те, що відбувається на сцені національного Оперного театру не підлягає взагалі дискусії. Це – дуже неприємні речі. В Опері не має бути музики під фанеру – а це часто має місце. Треба бути дуже обережним, коли Опера здається, як клуб, під ті чи інші корпоративи», – зазначив Андрій Садовий під час відеочату на ZAXID.NET 30 листопада.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *