ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура нашукала порушень на «Львівтеплоенерго»

|

Заборгованість ЛКП «Львівтеплоенерго» перед ДК «Газ України» становить понад 67 млн. грн., перед НАК «Нафтогаз України» – понад 160 млн. грн. Це було з’ясовано під час перевірки підприємства, інформує прес-служба прокуратури Львова.

Однак, ЛМКП «Львівтеплоенерго» не вживається достатньо заходів для погашення цих боргів. Усупереч Закону України «Про теплопостачання», останнім не пред’явлено відповідних позовів до суду про стягнення з населення та юридичних осіб 80 млн. грн. заборгованості за спожитий газ та гарячу воду.

Крім цього, «Львівтеплоенерго» не отримано у НАК «Нафтогаз України» лімітів природного газу в достатніх обсягах на поточний період. Як наслідок, підприємство споживає природний газ безлімітно, що призводить до пониження параметрів тиску в газорозподільній мережі. У подальшому це може спричинити аварійну ситуацію та припинення газопостачання населенню.

Водночас, комунальним підприємством не забезпечено стабільності та якості газо- і теплопостачання, що викликає обґрунтовані скарги з боку юридичних осіб та мешканців, які своєчасно оплачують вказані послуги.

На усунення допущених порушень законодавства прокуратурою Львова внесено подання директору ЛМКП «Львівтеплоенерго». 
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *