ОСТАННІ НОВИНИ

Незабаром подорожчає шоколад

|

Вітчизняні виробники шоколадних солодощів не приховують, що їх продукція вже найближчим часом може зрости в ціні, йдеться у сюжеті ТСН. Ціна на какао-боби вже зросла, а в наступному році може підвищитися іще аж на 50%.

Українські виробники кажуть, що переглядатимуть ціни поступово, аби якість солодкого не постраждала. Какао, один із головних складників шоколаду і шоколадних цукерок, стає дефіцитом.

Понад 70% його світового виробництва припадає на чотири африканські країни, три з яких – Нігерія, Індонезія та Гана – цьогоріч пережили небувалу посуху, а Кот-д`Івуар – війну. “Вже в четвертому кварталі цього року олія какао подорожчало на 80%. Не такий великий ріст на какао терте, але це ще не остаточні дані”, – каже експерт-аналітик Марія Колесник.

Звісно, на ціні шоколадних виробів це не може не позначитися. Але стрімкого зростання не буде, обіцяють виробники, бо на перший час мають запаси. “Це буде поетапне підвищення і ми ще самі не можемо сказати, коли воно почнеться і на скільки буде дорожчати продукція”, – запевнила заступник генерального директора з маркетингу кондитерської фабрики Оксана Шибецька.

Колесник у свою чергу зазначає, що зазвичай на найдешевшу продукцію намагаються піднімати ціну мінімально, бо вона розрахована на сегмент покупців з невеликим достатком. Зараз на цукерки підвищений попит – люди готуються до свят.

Продавець солодощів Ольга Ризвон каже, що жодних розпоряджень про переписування цінників вона не отримувала. Новорічно-різдвяні подарункові набори продають іще за старими цінами. Подорожчання чекають із початком нового року. “Незалежно від ціни, вища чи нижча, як купляли, так і купляють. Як би не було тяжко, єдина втіха у житті – це солодощі”, – констатує продавчиня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *