ОСТАННІ НОВИНИ

Проблемні кредити залишаються найбільшим головним болем українських банків

|

Першою і основною проблемою банківської системи України залишається висока частка проблемних кредитів. Таку думку висловив керівник інформаційно-аналітичного центру “Forex Club – Україна” Микола Івченко в ефірі Українського радіо.

“За офіційною статистикою Національного банку, частка проблемних кредитів становить близько 11%. У порівнянні з початком року вона не скоротилася. Це говорить про те, що є проблеми з токсичними кредитами, які поки не дають поліпшити якість кредитного портфеля”, – сказав Івченко.

Другою основною проблемою він назвав обмежену ліквідність комерційних банків.

“Комерційні банки не отримували достатньо ліквідності для розвитку та покращення кредитного портфеля, особливо в минулому році і на початку цього року. У них стає все менше джерел заробітку. Кредитування фізичних осіб – досить ризикований. Кредитування юридичних осіб теж обмежена, тому що не всі вони працюють в стабільних економічних сферах”, – зазначив Івченко.

Нагадаємо, раніше в Національному банку України (НБУ) заявляли про скорочення частки проблемних кредитів і достатнью ліквідність банків.

Gazeta.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *