ОСТАННІ НОВИНИ

Припис щодо припинення робіт у палаці Любомирських ігнорують – Потюк

|

Міністерство культури видало припис щодо негайного припинення робіт у дворику палацу Любомирських, однак ТОВ “Науково-технічна книга” його ігнорує, заявив сьогодні на засіданні постійної комісії з питань культури та історичної спадщини Львівської обласної ради начальник управління охорони культурної спадщини ЛОДА Валерій Потюк.

“Ми побували на об`єкті та склали акт. Я після того сконтактувався з міністерством, доповів про ситуацію і вони негайно видали припис про припинення робіт. Це документ прямої дії, однак ніхто особливо не збирається його виконувати. Я думаю, нам слід звернутися до прокуратури та міліції, щоби це було припинено” – сказав В.Потюк.

Водночас він наголосив на тому, що мова йде не лише про будівлю на площі Ринок,10, але й про низку інших об`єктів, що входять до мережі ресторанів !”Фест”.  “Ми можемо говорити про 18 об`єктів , які в той чи інший спосіб є забудованими чи зруйнованими…Ми не є управлінням охорони бетону і цегли, йдеться про будівлі, які мають архітектурну та історичну вартість національного значення. А виявляється, що я не маю права поставити бізнесменам питання щодо проведених робіт…. Все це перекрутили в якесь рейдерство, але про це я говоритиму з ними в суді” – сказав він.

Натомість начальник управління охорони історичної спадщини Львівської міської ради Лілія Онищенко заявила, що жодного дозволу на початок робіт у внутрішньому дворику палацу Любомирських орендарям ніхто не давав.

Представників !”Фесту” запрошували на засідання, однак вони не прийшли, а тільки передали листа голові комісії Оресту Шейці.  О.Шейка пояснив, що холдинг емоцій !”Фест” купив “Науково-технічну книгу” і лист надійшов саме від цієї фірми.

У листі зазначено, що ТОВ “Науково-технічна книга” отримало приміщення на площі Ринок,10 в оренду у непридатному для експлуатації стані, відтак було проведено  реставрацію, проект якої розробив інститут “Укрзахідпроектреставрації” і який було погоджено відповідними структурами у Львові та Києві.

Водночас в листі вказано, що начальник управління охорони культурної спадщини ЛОДА Валерій Потюк не вивчивши жодних дозволів та документів, “розпочав робити безпідставні заяви, аби перешкодити законній діяльності нашої компанії”.

Відтак бізнесмени вважають, що заяви В.Потюка свідчать про те, що він не відповідає займаній посаді  і є “абсолютно некомпетентним в сфері культурної спадщини”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *