ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура Львівщини вимагає анулювати ліцензії окремим приватним охоронним структурам

|

На території Львівської області, на даний час, фактично займаються охоронною діяльністю 143 суб’єкти господарювання, які відносяться до приватної форми власності і мають чинні ліцензії на її провадження. Водночас, 18 жовтня 2012 року набрав чинності Закон України ”Про охоронну діяльність” і не всі приватні охоронні структури дотримуються його вимог, інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, проведені органами прокуратури Львівської області перевірки виявили невідповідність персоналу охорони кваліфікаційним вимогам, які встановлені ст.11 зазначеного закону.

До прикладу, із охоронцями укладено цивільно-правові угоди, а не трудові договори, що надає можливість керівникам цих структур уникати відповідальності за дії своїх працівників.

З’ясовано, що при прийомі на роботу не перевіряється стан здоров’я охоронців, наявність чи відсутність у них судимостей за скоєння умисних злочинів, наявність спеціальної професійної підготовки та проходження відповідного навчання.

Крім того, у договорах не зазначається розмір майнової відповідальності охоронців. Водночас, охорона майна здійснюється без наявності відповідних документів, які підтверджують повноваження замовника щодо володіння, користування або розпорядження цим майном.

З огляду  на вказані порушення, прокурорами внесено 7 подань у приватні охоронні структури.

Також, прокуратурою Львівської  області в ГУ МВС у Львівській області внесено подання з вимогою анулювати ліцензії суб’єктам господарювання, у яких виявлено порушення, на здійснення охоронної діяльності.

Крім того, прокуратура вимагає притягнути до дисциплінарної відповідальності посадових осіб  відділу дозвільної системи, ліцензування та державного охоронного нагляду УГБ ГУ МВС України у Львівській області, які не забезпечили належний контроль за дотриманням законодавства на вказаному напрямку.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *