ОСТАННІ НОВИНИ

Рівень захворюваності на ГРВІ у Львівській області значно зріс

|

Рівень захворюваності на ГРВІ у Львівській області зріс. Про це «Погляду» розповіла в. о. завепідемвідділом Львівської обласної санепідемстанції Валентина Косоловська.
«Рівень захворюваності уже помітно зріс, у порівнянні з минулим тижнем, хоча ні в області, ні в жодній адмінтериторії загального епідпорогу не перевищено», – повідомила Валентина Косоловська і додала: «Навіть при сухій та морозній погоді, якщо кількість випадків захворюваності на ГРВІ збільшиться, то, думаю, епідпоріг ще не перетнеться».
Загалом, за даними епідемвідділу, у Львові за 3-9 грудня зареєстровано 4 128 випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій, натомість минулого тижня – 3 627. «Зріст в середньому відбувся на 500 осіб. Питома вага захворілих дітей складає 51% при епідпорозі – 98%», – повідомила в. о. завепідемвідділом Валентина Косоловська.
Щодо області, то тут також помітний ріст захворюваності – 9 604 випадків, у порівнянні з минулим – 9 088, що в середньому теж на 500 осіб більше.
«Лабораторно вірусу грипу ще не виділено. На даний час захворювання, що реєструються, викликані аденовірусами, респіраторно-синцитіальними вірусами та вірусами парагрипу. Тому про епідемію говорити ще рано», – зазначила Валентина Косоловська і додала: «Очікувати епідемічного підйому захворюваності можна буде у кінці січня–лютому».

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *