Протягом двох-трьох місяців вартість цукру на українському ринку буде стабільною. Таку думку висловила у коментарі УНН аграрний аналітик Марія Колесник.
Експерт нагадала, що внутрішнє споживання цукру України становить у межах 1,8 млн тонн. До того ж, на початок маркетингового року перехідних залишків солодкого піску було на рівні 700 тис. тонн. Відповідно товаровиробники знали про великі залишки і через це знижувалася ціна.
“Я не думаю, що після нового року буде якесь зниження. По-перше, зараз є певний вакуум, виробники цукерок не активно ведуть закупівлю, бо фактично тепер у них сезон продажів, а не роботи. Після нового року вони більше відновлять своє виробництво. Тому відповідно від них буде більший попит на цукор. І я думаю, що протягом січня і початку лютого ціна буде більш-менш стабільною, можливе незначне коливання”, – переконана експерт.
М.Колесник зазначила, що ближче до весни вартість цукру буде залежати від стабільності гривні, економіки в цілому й харчової промисловості зокрема.
Аграрний аналітик уточнила, що протягом найближчих двох-трьох місяців ціна на цукор буде стабільною.
Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства очікує виробництво цукру в цьому маркетинговому році у межах 2 мільйонів тонн. Раніше відомство оцінювало його виробництво на рівні 1,8 млн тонн.