ОСТАННІ НОВИНИ

Томенко розповів, що буде з Азаровим

|

Заступник Голови Верховної Ради VI скликання, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко заявив, що відповідальна і демократична влада спочатку мусила б створити парламентську більшість, а потім пропонувати кандидатуру Прем’єр-міністра. Як інформує прес-служба ВО “Батьківщина”, про це політик сказав у неділю під час ефіру на каналі ТВі, коментуючи відповідне подання президента.

«Це продовження такої, умовно кажучи, візантійсько-української політики. Найгіршої тіньової підкилимної боротьби ще з часів середньовіччя, доповненої сучасним політичним режимом Віктора Януковича», – заявив Микола Томенко.

«Такий підхід яскраво характеризує і останнє подання», – додав він.

Микола Томенко поцікавився як по-іншому можна оцінювати подання Миколи Азарова, коли до цього часу не сформована парламентська більшість у новобраній Верховній Раді.

«На яких програмних принципах працюватиме старий-новий прем’єр-міністр? Хто буде його підтримувати у парламенті? На ці та інші питання відповіді не існує», – наголосив політик.

Тому, на думку Миколи Томенка, було б правильним, виходячи з точки зору демократичної відповідальної влади, спочатку сформувати парламентську більшість, підписати відповідний документ і програмні засади, на яких створюється парламентська більшість. А потім, беручи до увагу позицію парламентської більшості, президент повинен був внести кандидатуру прем’єра, яка б відповідала цим цілям і узгоджувалася з діяльністю парламентської більшості.

«Натомість, влада діє навпаки до принципів демократії і стандартів», – підсумував він.

Водночас, Микола Томенко назвав очевидним, що у такому підході багато зацікавлених. Він нагадав, що і попередня парламентська більшість діяла фактично таємно, і абсолютна більшість громадян України на парламентських виборах напевно не знали, що комуністи до останньої секунди були членами парламентської більшості і повинні нести відповідальність за діяльність уряду М.Азарова, та голосували за них, як за альтернативу Партії регіонів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *