ОСТАННІ НОВИНИ

Команда Садового саботує відновлення роботи дитсадка на Дністерській

|

Виконавчий апарат Львівської міськради не забезпечили звільнення від орендаря дошкільного закладу №97, що на вул. Дністерській, 25. про це повідомив депутат Львівської міськради Василь Горон, інформує прес-служба ЛМО ВО «Свобода».

«Попри запевнення команди Садового про те, що у 2013 році в колишньому приміщенні ДНЗ №97 на вул. Дністерській, 25 буде проведено ремонт та відновлено роботу дошкільного закладу, чиновники не доклали зусиль, щоби забезпечити звільнення приміщення загальною площею понад 1200 квадратних метрів комерційною структурою, яка наразі його орендує. Натомість через бездіяльність управлінців орендар звернувся до суду, який задовольнив його позов та продовжив термін оренди приміщень до 2022 року», – повідомив В.Горон. 

Як розповів депутат, ще в липні 2012 року до нього звернулися мешканці вулиць Дністерської, Дунайської та Липової Алеї з проханням посприяти відновленню роботи ДНЗ в приміщенні на вул. Дністерській, 25. 

«За словами мешканців, за цією адресою до 1991 року був розташований дитячий садок, в якому працювало вісім дошкільних груп. Робота садочка дозволяла проводити навчання більше 200 діток. Проте згодом садочок закрили, а його приміщення передали в оренду приватній структурі у 1997 році. Реагуючи на звернення мешканців, я звернувся до міського голови з вимогою забезпечити відновлення роботи дошкільного закладу, щоб мешканці вулиць Дністерської, Дунайської, Липової Алеї та прилеглих до них могли забезпечити своїх діток дошкільним навчанням», – розповів Василь Горон.

 Депутат також зазначив, що чиновники Садового дали позитивну відповідь та запевнили, що ініціюватимуть відновлення роботи ДНЗ уже в 2013 році. Проте після цього, саме з їхнього боку не було вчинено всіх необхідних дій для реалізації рішення.

«Чиновники повідомили, що ініціюватимуть закладення коштів в бюджет на 2013 рік для реконструкції приміщень. Окрім цього, за отриманою від них інформацією, вони попередили орендаря про необхідність звільнення ним приміщень на вул. Дністерській. Проте таке попередження управління комунальної власності скерувало із значним протермінуванням. Через це орендар звернувся з позовом до суду з вимогою продовжити термін оренди до 2022 року. Суд постановив задовольнити вимоги позивача та продовжити договір оренди. Однак замість того, щоб вчасно подати апеляцію, команда Садового протермінувала й строк на апеляційне оскарження. Вважаємо, що такі дії є корупційними та мають ознаки цілеспрямованого акту для створення всіх умов, аби приміщення дитячого садочку і надалі використовували приватні особи не за призначенням. Звертатимемося в органи прокуратури з вимогами перевірити діяльність посадовців управління комунальної власності ЛМР щодо ситуації з цим приміщенням, та в разі виявлення порушень притягнути до відповідальності винних осіб», – додав Василь Горон.

Нагадаємо, згідно з рішенням Шевченківського районного суду м. Львова від 15 квітня 2010 р., начальника управління комунальної власності ЛМР Є. Климковича  визнано винним у вчиненні корупційних діянь із укладання договору оренди нежитлових приміщень на вул. Шевській, 1. Незважаючи на численні вимоги депутатського корпусу, міський голова і досі не ухвалив жодних кадрових рішень щодо цієї особи.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *