ОСТАННІ НОВИНИ

Народним цілителям видаватимуть спецдозволи для лікування людей

|

Кабінет Міністрів України прийняв постанову “Про затвердження Порядку видачі та анулювання спеціального дозволу на заняття народною медициною (цілительством)”, якою затвердив порядок видачі спеціального дозволу особам, які не мають спеціальної медичної освіти та зареєстровані в установленому законом порядку як фізичні особи – підприємці. Про це повідомляє МОЗ України.

Постанову було прийнято з метою реалізації статті 74 Основ законодавства України про охорону здоров`я, а також в рамках виконання Національного плану дій на цей рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”, затвердженого Указом Президента України від 12.03.2012 № 187.

Постановою передбачається, що МОЗ України буде приймати рішення щодо видачі (переоформлення, анулювання) спеціального дозволу з народної медицини (цілительства) та здійснювати контрольно-наглядові функції за цією формою діяльності.

На переконання авторів постанови, реалізація нових вимог дозволить, передусім, розмежувати провадження господарської діяльності з медичної практики особами зі спеціальною медичною освітою, що здійснюється за ліцензією МОЗ, від заняття народною медициною (цілительством), що здійснюватиметься особами без спеціальної медичної освіти за спеціальним дозволом, виданим Міністерством охорони здоров`я.

У теперішній час МОЗ України напрацьовує нормативно-правові акти із забезпечення впорядкування видачі спеціального дозволу на заняття народною медициною (цілительством) та проведення контроль-наглядових функцій за заняттям народною медициною (цілительством).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *