ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині підготували до свят майже 16 тисяч ялинок

|

На ялинкову кампанію 2012-2013 років лісогосподарські підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства планують заготовити та продати майже 16 тисяч новорічних ялинок, в тому числі смереки – 12,4 тисяч штук, сосни – 3,5 тисяч штук. Про це повідомив начальник лісової інспекції Мирослав Пилипів під час наради у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулась з приводу початку ялинкової кампанії 2012-2013 років на Львівщині, інформує підрозділ зв`язків зі ЗМІ УМВС на Львівській залізниці.

За його словами, заготівля ялиці білої на новорічні ялинки на Львівщині і надалі підпадає під заборону відповідно до мораторію, який був прийнятий 2 грудня 2003 року Львівською обласною радою.

Також М.Пилипів розповів про облаштування місць торгівлі новорічними ялинками, і попросив працівників транспортної міліції більше уваги приділити стихійній торгівлі на перонах та поблизу залізничних вокзалів. Адже за рішеннями влади відведені певні місця та базарні площі, як у Львові, так і у містах області. Також дозволена реалізація ялинок із дворів лісництв, складів та місць, визначених для продажу відділом торгівлі Львівської міської ради. Реалізація новорічних ялинок безпосередньо в лісі заборонена.

Рекомендована для продажу ціна на ялинки 1-3 метра породи сосна, смерека становить 52 грн. Як і в минулому році кожна ялинка буде маркуватися біркою зі штрих-кодом, що підтверджує законність її заготівлі та реалізації а також дозволяє покупцю завдяки спеціальному он-лайн сервісу взнати походження купленого деревця.

Як повідомляє “Львівліс”, на автодорогах, залізничних та автобусних станціях будуть створені тимчасові пости з працівників лісової охорони, правоохоронних органів, органів екобезпеки для перевірки законності придбання та перевезення новорічних ялинок.

Найбільш напружена ситуація із незаконними заготівлями новорічних ялинок залишається в Старосамбірському та Турківському районах. Тому і на цю ялинкову кампанію буде залучено спецпідрозділ “Беркут” для патрулювання автодоріг, перевірки електропоїздів та ринків м.Львова. Штрафи за незаконно зрубану новорічну ялинку в лісах загального користування становлять від 282 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *