ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вшановують пам`ять Олени Степанівни

|

Сьогодні, 7 грудня, у Львові відбуваються заходи з вшанування 120-ої річниці від дня народження першої в історії України жінки-офіцера – хорунжої українського Січового Стрілецтва, науковця, громадської діячки, невтомного борця за українську державність і незалежність Олени Степанів-Дашкевич. Про це повідомили у прес-службі Львівської облради.

Заходи з вшанування Олени Степанів-Дашкевич розпочалися на Личаківському кладовищі. Керівництво області та міста, представники Спілки офіцерів України (Олена Степанів-Дашкевич – почесний член СОУ посмертно), Братства вояків УПА та інших громадських організацій поклали квіти до могил Олени Степанів-Дашкевич, могили її сина – історика, політв’язня, громадського діяча Ярослава Дашкевича та чоловіка – політичного і військового діяча, генерал-хорунжого армії УНР Романа Дашкевича.

Також сьогодні о 16.00 у Львівському палаці мистецтв відбудуться урочистості з нагоди відзначення 120-річчя від дня народження хорунжої Січового Стрілецтва Олени Степанів-Дашкевич.

Нагадаємо, що 6 грудня 2011 року сесія Львівської обласної ради прийняла рішення про оголошення 2012 року Роком Олени Степанів-Дашкевич.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *