ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкриють виставку «Епоха Возницького»

|

20 грудня  у приміщенні Львівської національної галереї мистецтв відбудеться відкриття виставки під назвою «Епоха Возницького», присвячена 50-літтю діяльності Героя України  Бориса Возницького на посаді  директора Львівської галереї мистецтв, – інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації з посиланням на управління культури.

На виставці будуть представлені твори живопису, графіки, скульптури, декоративно-ужиткового мистецтва, які були привезені з експедицій, організованих Борисом Григоровичем Возницьким.

За роки його діяльності, музей виріс і кількісно, і якісно. Прийнявши керівництво установою, яка налічувала близько 10 тис. експонатів та одне приміщення на вулиці Стефаника,3, він більш  ніж у шість  разів наповнив фонди галереї, відкривши при цьому 15 нових відділів, з-понад двадцятьма об’єктами.

Борис Возницький у 60-70-х роках ініціював сотні експедицій Західним регіоном України, завдяки яким було врятовано понад 12 тисяч предметів (ікони, скульптури, стародруки). Возницькому належить ідея створення нових філій галереї, котрі поставали у занедбаних або відбудованих та реставрованих  пам’ятках архітектури.

Завдяки неймовірній наполегливості у досягнення своєї мети у поєднанні з несамовитою працьовитістю, Борис Григорович Возницький вивів Львівську галерею мистецтв в ранг потужного музейного комплексу, у колекції якого налічуються понад 60 тисяч творів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *