ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові представлять проект «Genius loci – Геній місця»

|

Мистецький проект “Геній місця” представлять завтра у Львові, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Відкриття виставки відбудеться о 16:00 год у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперніка, 17, 2 поверх, висока зала). У центрі уваги – маєтки відомих особистостей, чия доля та діяльність тісно пов’язані з історією та культурою України і Польщі.

Перша частина проекту відбулась у червні 2012 року в родинному замку графів Потоцьких у маєтку Ланьцут (Польща).

Друга частина  проекту відбулась у серпні 2012 року у Львові (Україна), впродовж якої учасники відвідали львівський палац графів Потоцьких, резиденцію гетьмана Жолкевського та короля Яна ІІІ Собеського в Жовкві, палац графів Потоцьких у Червонограді (Кристинополі), маєток Фредрів у с. Вишня (Бенькова Вишня), костел ХV ст. в с. Скелівка та замок Гербуртів у м. Добромиль.

«Ідея проекту – спроба синтезу об’єктивної реальності історичної пам’ятки та особистих мистецьких рефлексій. Явище шляхетського маєтку в його історичному та культурно-мистецькому ракурсах є унікальною можливістю відчитування та проявлення кодів феномену Genius loci – генія місця «родинного гнізда». Тут впродовж століть не тільки накопичувались і зберігались матеріальні цінності попередніх поколінь, але й культивувалась та міфологізувалась спадкова система етичних та естетичних вартостей», – зазначають організатори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *