Сморід у Львові можуть спричиняти новобудови, під’єднані до дощової каналізації

|

«Будинок із неналежно прокладеною каналізацією не може бути зданий в експлуатацію. Принаймні, за моєї пам’яті такого не було». Так відреагував заступник головного інженера з питань каналізації ЛМКП «Львівводоканал» Володимир Васильченко на заяву голови правління «Гірхімпром» Івана Зозулі про те, що причиною смороду у Львові можуть бути новобудови, які під’єднані до дощової каналізації, повідомляє прес-служба Громадської ради при Львівській ОДА.

«Якщо б ми навіть зафіксували такий випадок, то одразу ж звернулись би з вимогою виправити ситуацію. Новобудова вводиться в експлуатацію тільки після того, як «Львівводоканал» надасть дозвіл на це», відповів Володимир Васильченко.

Натомість директор «Бюро екологічних розслідувань» Дмитро Скрильніков розповів, що ситуація,коли у будинку неналежно проведена каналізація – не рідкість. «Можу напевно сказати, що у селі Муроване є три п’ятиповерхівки, де каналізацію проведено прямо в озеро, – каже Дмитро Скрильников. – У Львові йти далеко не потрібно – вулиця Кримська неканалізована повністю. Половина будинків на Тракті Глинянському теж немає належної каналізації. А це десятки котеджів».

За словами Дмитра Скрильнікова, непоодинокі випадки, коли будинки здають в експлуатацію, які взагалі немають каналізації.«На вулиці Гвардійський є такий будинок. Ввести його в експлуатацію неможуть вже протягом трьох років. У нас так завжди – спочатку зведуть будинок, а потім намагаються «заднім числом» здати його в експлуатацію. А люди там вже квартири покупляли», – зазначив Дмитро Скрильніков.

Гал-інфо

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *