ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові завершується проект для школярів «Зростай без залежності»

|

Впродовж останніх трьох тижнів у 11 львівських школах проведено 22 інтерактивних заняття з первинної профілактики алкогольної, тютюнової та наркотичної залежності. Про це 6 грудня повідомив депутат Львівської міськради, засновник ГО «Життя без залежності» свободівець Сергій По долинний, інформує прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода».

Як розповів ініціатор зустрічей, ці заходи відбуваються в рамках реалізації проекту «Зростай без залежності» і покликані донести до шкільної молоді інформацію щодо згубного впливу на здоров`я алкоголю, тютюну та наркотичних засобів.

«Участь у проекті вже взяло понад 4 тисячі львівських школярів. Під час заходів завдяки живому спілкуванню, проведенню анкетування та інформуванню молоді, ми намагаємося донести до дітей інформацію щодо небезпек, які їх очікують в майбутньому дорослому житті через вживання алкоголю, наркотиків та куріння. Адже за офіційною статистикою в Україні впродовж року від алкоголю помирає понад 40 тисяч осіб, особи, які починають курити з 15 років, ризикують вкоротити своє життя на більше ніж 8 років, а середній вік смерті людей з наркотичною залежністю складає 33 роки. Окрім цього, за даними ВООЗ, в Україні 30% чоловіків віком від 25 до 50 років є алкогольно-залежними, що вже є хворобою. Тому основним завдання таких зустрічей є застерегти молодь від потрапляння в залежність. Наразі в нашій країні переважають дві групи людей: ті, хто «Не вміють» вживати алкоголь і ті, хто «Вміють», у світі ж до цих двох груп додають ще й третю – ті, хто взагалі не вживають алкоголь і ведуть здоровий та активний спосіб життя. Тому другим основним завдання лекцій є формування третьої групи і в нашій країні, бо на сьогодні активних та здорових українців, які взагалі не вживають спиртне, є не більше ніж кілька відсотків», – розповів Сергій Подолинний.

Свободівець також повідомив, що 7 грудня 2012 року у Львові відбудуться завершальні дві зустрічі зі школярами.

«Завтра о 12:45 та 13:45 ми проведемо завершальні дві зустрічі в СЗШ №65. На наступному тижні, 14 грудня 2012 року, відбудеться зустріч з шкільними психологами та соціальними педагогами шкіл-учасниць, на яких підбиватимемо підсумки зустрічей та обговоримо подальшу роботу щодо розвитку та ще більш ширшого впровадження і реалізації проекту», – додав Сергій Подолинний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *