ОСТАННІ НОВИНИ

Рішення виконкому щодо Снопківського парку повинно бути скасоване – Хруставчук

|

Враховуючи той факт, що прокуратура Львівської області внесла протест на рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 26.10.2012 № 737 „Про розроблення детального плану території району забудови на вул. Кримській”, на засіданні виконкому Львівської міської ради воно повинно бути скасоване, а не просто відкориговане. Таку думку висловив голова Львівської обласної організації ВМГО «Молоді регіони» Богдан Хруставчук, інформує прес-служба громадського діяча.

Громадський діяч зазначив, що громада Львова дала позитивну оцінку реакції мера міста на ситуацію у парку «Снопківський».

«Андрій Садовий вибачився учора перед Прокуратурою за брехню свого підлеглого А.Павліва, щодо неналежного реагування правоохоронних органів на нібито незаконне будівництво, що проводиться у парку Снопківський.

Також, приємним є і той факт, що пан мер нарешті звернув увагу на звернення як прокуратури так і громади міста, щодо незаконного Рішення № 737 “Про розроблення детального плану території забудови на вул.Кримській” у м.Львові і пообіцяв, що  рішення виконавчого комітету про розроблення детального плану території району забудови на вул. Кримській буде відкориговане вже на найближчому засіданні виконавчого комітету», –  розповів Богдан Хруставчук.

Політик зазначив, що протест прокуратури містить конкретні вимоги до влади міста – скасувати рішення № 737.

«Протест прокурора, як і подання на сьогодні,  це акти прокурорського реагування, і особливістю цих актів є те, що їх слід розглядати не тільки як право, а й як обов’язок прокурора реагувати на порушення закону. В них міститься вимога про вчинення конкретної дії: усунення порушення; приведення акта відповідно до чинного законодавства, або його відміну. У протесті прокуратури Львівської області є чітко визначена правова дія щодо вчинення органом, що видав незаконний правовий акт: “… рішення виконавчого комітету Львівської міської ради суперечить вимогам чинного законодавства та підлягає скасуванню ”, – наголосив голова «Молодих регіонів Львівщини».

Богдан Хруставчук зазначив, що, зважаючи на рішення прокуратури, ані громаду Львова, ані мешканців вулиці Кримської, ані його, як громадського діяча, не може задовольнити позиція щодо відкоригування Рішення на найближчому виконкомі.

«У львів’ян, як і у «Молодих регіонів Львівщини», ще з самого початку були чіткі вимоги – скасувати рішення № 737 від 26.10.2012 року та паспортизувати парк Снопківський з внесенням до нього усіх територій  зелених насаджень, що були незаконно вилучені з меж парку під будівництво підстанції», – наголосив Хруставчук.

Він переконаний, що правова позиція, що чітко окреслена законодавством можлива у цьому випадку тільки одна – скасування рішення виконавчого комітету Львівської міської ради, як такого, що суперечить вимогам чинного законодавства.

 «Громада Львова разом з Прокуратурою стоїть чітко на стороні закону, а ви?!», – звернувся з запитання до членів виконкому та мера міста Богдан Хруставчук.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *