ОСТАННІ НОВИНИ

З українців додатково стягнуть мільярд гривень - Яценюк про бюджет

|

Цей бюджет непрофесійний, несправедливий і неефективний, – заявив у середу, 6 грудня, із парламентської трибуни голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, коментуючи ухвалений парламентом державний бюджет на 2013 рік. Про це інформує прес-служба «Фронту змін».

За словами А.Яценюка, цей бюджет непрофесійний насамперед тому, що вперше за останніх 5 років він передбачає зменшення доходів державного бюджету – на 12,5 млрд грн., при цьому що ВВП зростає. «Зрозуміло, що в «регіоналів» із арифметикою дуже погано, в особливості з тією, яка стосується держави. Але добре з тією арифметикою, яка стосується приватної кишені», – зазначив Арсеній Яценюк.

Також, за його словами, дефіцит держбюджету на наступний рік зростає на 30%, а це рекордні 50 млрд грн.

На переконання Арсенія Яценюка, урядовий проект бюджету несправедливий тому, що основний тягар зі сплати податків перекладає на звичайних громадян України. «Додатково з громадян України стягнуть 1 млрд грн. На противагу підприємствам, що належать акціонерам Партії регіонів, які заплатять податку на прибуток на 1,6 млрд грн менше, ніж в цьому році».

Також, наголосив Арсеній Яценюк, мінімальна заробітна плата і прожитковий мінімум зростуть із початку 2013 року на 13 грн.

«Цей бюджет збільшує витрати на МВС, СБУ і генпрокуратуру загалом на 1,2 млрд грн. А за останні три роки такий ріст склав 6,5 млрд грн. На противагу Збройним Силам, яким скоротили витрати на 1 млрд», – підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що урядовий бюджет неефективний, адже в ньому закладається рекордна сума запозичень – 135 млрд грн, а загальна сума прямого та гарантованого державного боргу країни може сягнути 600 млрд грн.. «Це 13 112 тис грн на одного українця. У той момент, коли Янукович взяв офіс президента, борг кожного українця був 6,5 тисяч грн», – підкреслив він.

 «За цей бюджет бідності голосувати не можна. Ми категорично проти прийняття цього бюджету», – наголосив Арсеній Яценюк.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *