ОСТАННІ НОВИНИ

Фінансові інспектори зловживали засобами впливу - прокуратура

|

Працівниками прокуратури Львівської області встановлено непоодинокі порушення посадовими особами Держфінспекції вимог чинного бюджетного законодавства та Закону України “Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні”, в тому числі,  при застосуванні заходів впливу.  До прикладу, Держфінінспекцією при відсутності порушень, безпідставно винесено розпорядження про зупинення операцій з бюджетними коштами на рахунку відділу культури і туризму Самбірської райдержадміністрації. Про це інформує прес-служба прокуратури у Львівській області.

У ході перевірки виявлено, що випадки безпідставного зупинення та відновлення операції з бюджетними коштами були непоодинокими.

Крім того, при значній кількості проведених поточного року контрольних заходів, працівники інспекції практично не виявляли значні суми фінансових порушень. Відтак, акти ревізій зводились до формальної констатації фінансово-господарської діяльності.

Підтвердженням цього є той факт, що упродовж поточного року за 34 матеріалами, скерованими в органи прокуратури, порушено лише 5 кримінальних справ.

На усунення виявлених порушень начальнику Держфінінспекції у Львівській області прокуратурою області внесено подання, яке розглянуто та 2 посадові особи притягнуто до відповідальності.

Загалом поточного року, за результатами розгляду документів прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 7 службових осіб Держфінінспекції.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *