ОСТАННІ НОВИНИ

Перевізники знову хочуть збільшити вартість проїзду у маршрутках

|

Львівські міські та міжміські перевізники працюють зі збитком. Відтак місцеві перевізники активно працюють над питанням нового тарифу. Про це під час обговорення питання ефективності діючих тарифів на засіданні ЛОО ВГО «Асоціація автомобільних перевізників» відзначив голова Львівського обласного осередку ВГО «ВААП» Іван Велійка.

За його словами, теперішній тариф – 2 грн був прийнятий ще в 2009 році і він зараз залишається фактично найнижчим в Україні.

«Якщо взяти до уваги дві головні складові тарифу: пальне і зарплата, ми отримаємо тариф, який повинен бути на 30 – 35% більшим від сьогоднішнього. Адже зараз автотранспортні підприємства працюють зі збитковим показником щонайменше мінус 27%. Тобто такий відсоток грошей перевізники недотримують», – наголосив І.Велійка.

Своєю чергою начальник управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради Микола Жук повідомив, що влада Львова спільно з перевізниками обговорюють можливість введення диференційованої плати за проїзд. За його словами, у кількох українських містах уже запроваджено подібну систему тарифікації, однак там виникли проблеми.

«У Харкові уже спостерігається зворотній процес. Перевізники, які підняли тарифи, зараз звертаються з тим, щоб їх опустити, бо люди не користуються тими маршрутами. Ми мусимо зважено до цього підходити, всі разом, розуміючи також соціальну складову цього процесу», – сказав М. Жук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *