ОСТАННІ НОВИНИ

У 2012 році до Львова приїхало більше 1 млн туристів

|

Більше мільйона туристів цього року відвідало Львів. Це на 20% більше, ніж минулого року. Про це сьогодні, 5 грудня, повідомила Надія Радіоненко, начальник управління туризму ЛМР.  Також цьогоріч туристи у Львові витратили близько 413 тисяч євро. Понад 2 млн гривень надійшло у міський бюджет, інформує прес-служба Львівської міськради.

«Немає в місті конкретного пропускного пункту, який би рахував всіх, хто сюди приїздить. Це дані, розраховані на основі різних показників і опитувань. По-перше – немає офіційних даних щодо готелів, по-друге – багато людей живуть в приватних апартаментах. Ми розрахували, що приблизно 1 млн 100 тис – 1 млн 200 тис приїхали до Львова у 2012 році. Минулого року ця цифра сягала близько 880 тисяч туристів», – розповіла Надія Радіоненко, начальник управління туризму Львівської міської ради.

Відтак, в порівнянні з минулим роком, до Львова приїхало на 20% туристів більше. 45% готелів під час дослідження сказали, що на 22% зросла в них заселеність.

Окрім цього, Надія Радіоненко повідомила, що у 2012 туристи витратили у Львові близько 413 тисяч євро. 2 млн гривень надійшло у міський бюджет з податку на доходи фізичних осіб.

 Також цьогоріч завдяки туризму створено 1059 нових робочих місць.

«Туризм входить в 4 галузей, які створили найбільше робочих місць. Це 8 % від усіх новостворених робочих місць», – зазначила вона.

Цього року виріс і туристичний збір – до 17% – у бюджет надійшло більше 1 млн. гривень.

«Наголошу, що ми рахуємо тільки дані готелів та ресторанів і туристичних компаній. Але, насправді, завдяки туризму дохід отримують близько 50 галузей. Це таксі, громадський транспорт, банки (продаж валюти), страхові компанії, виставкові зали, нічні клуби», – каже Надія Радіоненко.

Також вона зазначила, що 56% – цього року заселеність в готелях. Це в порівнянні з європейськими містами – вище середнього показника.

Нагадаємо, основні туристичні ринки для Львова – це Україна, Німеччина, Польща, Росія. Більшість туристів (57%) перебувають у Львові три дні. Зазначимо, після ЄВРО у туристичному центрі інформації зросла кількість відвідувачів на 25%.

53% туристів до Львова приїжджають повторно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *