ОСТАННІ НОВИНИ

Взяти участь у фестивалі «Етновир» 2013 хочуть представники 28 країн світу

|

 До серпня ще далеко, та на електронну скриньку фестивалю «Етновир» щодня надходять листи від ансамблів з різних куточків світу. Вже 47 колективів з 18 країн світу, серед яких Білорусь, США (штат Гаваї), Ізраїль, Індія, Італія (в тому числі Сицилія), Кіпр, Латвія, Литва, Македонія, Мексика, Польща, Румунія, Сенегал, Сербія, Словаччина, Того, Туреччина, Чехія, подали заявки на участь у VI Міжнародному фольклорному фестивалі «Етновир» у 2013 році. Про це повідомляють організатори заходу.

Фестиваль «Етновир» 2013, що відбудеться 21-25 серпня, є найбільшим фольклорним фестивалем України, де відбуваються найколоритніші виступи колективів, вражаючі марш-паради учасників головними вулицями міста та презентація кухні народів світу.

Нагадаємо, що у V Міжнародному фольклорному фестивалі «Етновир» у 2012 році взяли участь колективи з Польщі, Іспанії, Білорусі, Азербайджану, Туреччини та України. Разом з собою вони привезли до Львова частинку фольклору їхнього народу та подарували гостям фестивалю вражаюче дійство.

Також Львів претендує на проведення своєрідних олімпійських ігор з фольклору  — «Фольклоріади-2016». Цей захід раз у чотири роки проводить CIOFF (Міжнародна організація фестивалів фольклору та традиційних мистецтв). Якщо місто отримає таку можливість, то вулиці Львова перетворяться на музей фольклору світу.

А вже наступного тижня, а саме, 10 грудня, почне засідати Комітет VI Міжнародного фольклорного фестивалю «Етновир», щоб обрати найкращі колективи для участі у фестивалі у 2013 році.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *