ОСТАННІ НОВИНИ

Місто не погоджувало павільйон у дворику на Ринку - Онищенко

|

Міська влада не погоджувала всесезонного майданчика на пл.Ринок, 10, повідомила прес-службі Львівської міської ради начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

«Цей майданчик  мав би бути демонтований і не працювати  у зимовий період. А зараз там  монтують ферми. Це вже не є літній майданчик. Є звернення компанії «Фест» про погодження їм всесезонного майданчика. Тепер це дуже модне слово, але всесезонний майданчик не може бути – є або літній майданчик, або павільйон. Це питання розглядалось на робочій групі по літніх майданчиках і було відхилене, як таке, що не відповідає параметрам літнього майданчика. Те, що споруджують, нагадує павільйончик чи щось подібне, критого типу, на рівні першого поверху. Ані робоча група, ані управління охорони історичного середовища, департамент містобудування жодних  погоджень не надавав. У нас вже  така тенденція, що місцеві органи самоврядування не мають взагалі нічого до обговорення  у місті, а вирішує хтось. Це неправильно, напевно все-таки громада має вирішувати, що має бути в місті” – сказала Л.Онищенко.

За її словами, на горішньому поверсі розташовано музей , який чомусь дуже легко віддає свої внутрішні дворики, які повинні бути їхніми господарськими подвір’ями, під літній майданчик, під кафе. “І якщо воно буде накрите, то це взагалі перестане бути внутрішнім двориком.  А це простір для всіх, передовсім для відвідувачів музею. Тому такі речі треба вирішувати нам, людям, громадянам. І громадянське суспільство  для того й існує у цивілізованих країн, щоб відстоювати свої права, а не чекати, як хтось «згори» компанії «Фест» дозволить», – зазначила Ліля Онищенко.

Нагадаємо, на пл.Ринок, 10 у подвір’ї музею без погоджень  ЛМР встановлюють закритий майданчик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *