ОСТАННІ НОВИНИ

На Різдво у дворику Ратуші влаштують вогняні інсталяції

|

Родзинкою святкування зимових свят у Львові стануть вуличні вистави просто неба, повідомляє прес-служба Львівської міської ради. З 6 до 9 січня у внутрішньому дворику Ратуші театр «Воскресіння» представлятиме львів’янам та гостям міста театралізовану вогняну інсталяцію «Коли ангели спускаються на землю».

У виставі задіяні альпіністи (виконуватимуть роль ангелів), які спускатимуться з вежі ратуші на встановлену сцену над «парканом» зліва у дворику. Вистава відбуватиметься щогодини з 17:00 до 22:00. Тривалість – 30 хв. Вартість дорослого квитка становить 40 грн, дитячого – 20 грн. Для дітей віком до 6 років вхід безкоштовний.

8 січня на Площі Ринок перед входом у Ратушу о 17.00 відбудеться безкоштовна вулична вистава «Різдвяна феєрія» від театру «Воскресіння». Актори використають 12 чотириметрових масок, а також вогняні та піротехнічні ефекти. Маски символізуватимуть образи Божої Матері, ангелів, Йосифа та Марії, царя Ірода та ін. Історія Різдвяної феєрії має в своїй основі елементи різдвяного вертепу. Тривалість вистави – 1 год.

«Театр «Воскресіння»  буде мати свої особливі вистави. Цього  разу це театралізоване дійство «Коли  ангели спускаються на землю». Вартість квитків є символічною. Що цікаво, театр робитиме це 6-го січня. Галичани у цей день традиційно мають вечерю вдома. Але приїжджає дуже багато туристів, для яких ця традиція не є такою сталою. А більшість наших закладів громадського харчування, ресторанів, інших місць 6-го ввечері є зачинені, і туристи не знають, куди подітися. Тому це дійство театру «Воскресіння» і передбачає, що туристи, які зайдуть до внутрішнього дворику Ратуші, будуть мати змогу повечеряти. Там буде і кутя, і пампухи. В такий спосіб ми теж намагаємося галицькі традиції, які у нас є дуже сталими і дуже стабільними, поширювати серед людей. А для усіх львів’ян 8 січня відбудеться вулична вогняна інсталяція «Різдвяна феєрія». Це подарунок від театру «Воскресіння» усім львів’янам і гостям нашого міста», – зазначає Ірина Подоляк, начальник управління культури ЛМР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *