ОСТАННІ НОВИНИ

"Укрзалізниця" відхрещується від скасування поїздів

|

Державна адміністрація залізничного транспорту України “Укрзалізниця” не зацікавлена у відміні маршрутів пасажирського залізничного транспорту. Про це під час прес-конференції сказав перший заступник начальника головного управління приміських пасажирських перевезень залізничного транспорту Олександр Гудков, передає кореспондент УНН.

“Залізничники не зацікавлені у відміні поїздів. Залізничники на протязі усієї історії хочуть перевозити пасажирі, однак є фізичне старіння рухомого складу, його треба ремонтувати. Треба нести витрати на енергоносії і т.д. тому, відміни поїздів, як таких, залізниця не ініціює. Ми не хочемо відміняти поїзди, а ми хочемо виконання закону”, – зазначив О.Гудков.

Він запропонував декілька шляхів вирішення ситуації, що склалась навколо пасажирських перевезень.

По-перше, наголосив О.Гудков, ОДА мають виконувати норми законодавства в частині 100% фінансування витрат на перевезення пільгових категорій пасажирів. Другим шляхом є створення приміських пасажирських компаній, які включатимуть у себе відповідні структури ОДА і залучатиме місцеву владу до відповідальності за якість пасажирських залізничних перевезень.

Водночас, третім варіантом вирішення ситуації О.Гудков назвав підвищення тарифів на перевезення, однак на його думку такий вихід не дасть позитивного результату.

“Приміські поїзди є соціальними і значно підняти тарифи просто не можливо”, – вважає О.Гудков.

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація заборгувала перед державною адміністрацією залізничного транспорту України “Укрзалізниця” 52-53 млн грн за обслуговування міської електрички. Про це під час прес-конференції сказав перший заступник начальника головного управління приміських пасажирських перевезень залізничного транспорту Олександр Гудков.

“На сьогоднішній день експлуатується 10 поїздів за проектом “Міська електричка”. Заборгованість міста по цьому проекту складає 52-53 млн грн – це електроенергія, це інші витрати, що пов’язані з використанням інфраструктури. Є договір між Південно-Західною залізницею та міською адміністрацією, цей договір не виконується і Київ не доплачує значні кошти Південно-Західній залізниці”, – зазначив О.Гудков.

Фото: PHL 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *