ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині цьогоріч збудували 240 нових квартир

|

На виконання соціальних програм та ініціатив Президента України, у Львівській області впродовж 2012 року побудовано 240 квартир загальною площею 14558,53 квадратних метрів, на будівництво яких освоєно коштів на загальну суму 61,8 млн. грн. Про це йшлося на апаратній нараді під керівництвом голови Львівської облдержадміністрації Михайла Костюка, яка відбулася вчора, 3 грудня. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

У 2013 році, за попередніми даними, платоспроможний попит на житло становитиме 344 квартири (1840 квартир упродовж 2013-2017 років).

Фінансування будівництва (придбання) житла у 2012 році здійснювалося відповідно до 7-ми програм, які діють в області, серед них зокрема: Програма забезпечення молоді житлом, Програма будівництва доступного житла, Програма забезпечення житлом дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у Львівській області, Регіональна програма індивідуального житлового будівництва у сільській місцевості (за програмою «Власний дім»), Програма забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, інвалідів війни, воїнів – інтернаціоналістів.

Під час наради керівництво ЛОДА наголосило на доцільності об’єднання цих програм в єдину Обласну цільову програму будівництва соціального та доступного житла на 2013-2017 роки, що, на його думку, забезпечить концентрацію коштів на визначених об’єктах і, як наслідок, здешевлення вартості одного квадратного метра житла.

У Програмі буде визначено черговість освоєння територій та потребу в коштах відповідно до кількості черговиків в населених пунктах. Також пріоритетним передбачається механізм фінансування будівництва об’єктів житла через житлово-будівельні кооперативи.

З метою реалізації зазначеної Програми вже зарезервовано:

– у м. Львові 8 ділянок на 12,4 га  під будівництво 2695 квартир, площею 137414 квадратних метрів;

– в області 52 ділянки на 113,9977 гапід будівництво житла загальною  площею  534349,6 квадратних метрів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *