ОСТАННІ НОВИНИ

У внутрішньому дворику палацу Любомирських зводять капітальну споруду

|

У внутрішньому дворику будинку №10 (палац Любомирських), що розташований на Площі Ринок, розпочали самовільно зводити капітальну споруду. Про це 4 грудня 2012 року повідомила член комісії з надання дозволів на розміщення літніх майданчиків Ірина Шалаковська, інформує прес-служба Львівської міської організації ВО “Свобода”.

Як розповіла свободівка, вчора відбулося виїзне засідання комісії з надання дозволів на розміщення літніх майданчиків на місце незаконного будівництва.

«Як з’ясувалося, у внутрішньому дворику будинку №10 на площі Ринок компанія «!Фест» розпочала зведення незрозумілої будівельної конструкції по всьому периметру дворику, при цьому попередньо провівши демонтаж бруківки. Як повідомив представник компанії, вони планують повністю закрити дворик, щоб можна було вести підприємницьку діяльність у зимовий період. Бачимо, що вже не вперше ці підприємці, не маючи дозволу на ведення діяльності, у зимовий період розпочали зводити каркас незрозумілої металевої конструкції, яку, за словами представника компанії, надалі планують утеплити та засклити», – розповіла Ірина Шалаковська.

Депутатку дивує позиція виконавчої влади на чолі з Садовим та повна бездіяльність управління історичного середовища, Галицької районної адміністрації та інших чиновників, які повинні слідкувати за дотриманням будівельних норм і правил.

“Вимагаємо від Садового провести кадрові зміни таким чином, щоб управління, які мають проводити контроль за збереженням історичної спадщини та за будівництвом будь-яких споруд у історичному ареалі міста, очолювали професійні виконавці, які є обізнані в чинному законодавстві, і зможуть протистояти викликам вандалів, що постійно постають перед містом. Окрім цього, ми звертатимемося до прокуратури, Садового, управління культури з вимогою негайно втрутитися в ситуацію та припинити нищення історичної спадщини Львова», – додала Ірина Шалаковська.  
Фото: прес-служба ЛОО ВО “Свобода”    

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *