ОСТАННІ НОВИНИ

З 1 грудня зросли прожиткові мінімуми, які впливають на розмір окремих соціальних допомог

|

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік», з 1 грудня набули чинності нові соціальні стандарти, які закладаються при розрахунку розміру державних соціальних допомог. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Так, прожиткові мінімуми на одну особу в розрахунку на місяць з 1 грудня становлять – 1095 грн., для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення, його розміри встановлено на рівні: для дітей віком до 6 років – 961 грн.; для дітей віком від 6 до 18 років – 1197 грн.; для працездатних осіб – 1134 грн.; для осіб, які втратили працездатність – 884 грн.

«З огляду на зміну розміру прожиткових мінімумів, відбудуться зміни і сум допомог, які визначаються у відсотковому відношенні до нових діючих мінімумів. Відповідно управління соціального захисту Львівської міської ради проводить призначення  державних соціальних допомог  з урахуванням зазначених змін. Йдеться про: допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами; одноразову допомогу при народженні дитини; допомогу на догляд за дитиною віком до 3-х років; допомогу на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування; допомогу на дітей одиноким матерям; тимчасову державну допомогу дітям; допомогу при усиновленні дитини; державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям; державну соціальну допомогу інвалідам із дитинства та дітям-інваліда», – каже начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович

Впродовж січня-листопада 2012 року, управлінням соціального захисту Львівської міської ради профінансовано державних допомог на суму 405,6 млн. грн., з них 70,5 млн. грн. профінансовано державної допомоги інвалідам із дитинства та дітям інвалідам. Станом на початок грудня поточного року цей вид допомоги у Львові отримують більше 6 тис. людей з особливими потребами.

«Державну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам призначають інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам віком до 18 років. При цьому, якщо інвалід з дитинства або дитина-інвалід має право  на  пенсію у зв`язку з втратою годувальника і державну соціальну допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам», ці виплати призначаються  одночасно», – каже начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту Львівської міської ради Леся Дронь.

Для оформлення соціальної допомоги, львів’яни повинні звертатись у «Єдину приймальню» районного відділу соціального захисту, які працюють за розширеним графіком: понеділок-четвер з 08:00 год. до 19:00 год., в п’ятницю з 09:00 год. до 16:45 год. Окрім того, для зручності мешканців, діють послуги «запис на прийом по телефону» та «запис на прийом по інтернету», через сайт «Львів соціальний», http://lvivsocialnyj.city-adm.lviv.ua/.

 

Контакти відділів управління соціального захисту у районах Львова

 

Галицький:                тел.:  235-80-83     (вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:           тел.:  235-71-62     (вул. Театральна, 10)

Залізничний: тел.:  295-82-28     (вул. Виговського, 34)

Франківський:          тел.:  237-50-81     (вул. Ген.Чупринки, 85)

Шевченківський: тел.:  252-28-40     (вул. Липинського, 11)

Сихівський:   тел.:  254-64-80     (просп. Червоної Калини, 66)

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *