ОСТАННІ НОВИНИ

Скрипаль-віртуоз Олександр Божик встановить у Львові світовий рекорд

|

Скрипаль, композитор, шоумен Олександр Божик стане ще й рекордсменом. Під час двох сольних концертів «Чотири стихії», які відбудуться 8 грудня у Національному театрі ім. М. Заньковецької (початок – о 17.00 і 20.00), музикант не лише презентує нову програму, а й встановить світовий рекорд. Зафіксувати його приїдуть представники Книги рекордів України. Божик вперше не лише в Україні, а й у всьому світі зіграє одночасно на чотирьох скрипках. Про це повідомляють організатори заходу.

«Коли брав участь у шоу «Україна має талант!», придумав неординарний номер, щоб вразити суддів і глядачів, – заграв на двох скрипках одночасно, – розповідає Олександр Божик. – Це було надзвичайно складно зробити. Але на двох скрипках не зупинився – пообіцяв, що на сольному концерті заграю на трьох. Обіцянку виконав. Коли ж відкривав офіційну фан-зону Євро-2012, сказав: «Якщо українська збірна переможе в чемпіонаті, зіграю на чотирьох скрипках». Україна, на жаль, не виграла, але я подумав: «Чому б ні?». Грати на чотирьох інструментах одночасно та ще й так, щоб видовищність не йшла наперекір якості звучання, — не просто. Придумав, як це зробити. Як це виглядає, словами описати важко. А от побачити можна — на моїх сольних концертах 8 грудня у Львові. Гратиму на чотирьох скрипках мелодію із кінофільму «Реквієм за мрією».

Унікальний  номер, на який досі не зважувався жоден музикант у світі, привернув увагу представників Книги рекордів України, які під час концертів «Чотири стихії» зафіксують рекорд Олександра Божика. «Цей рекорд я присвячу своїм батькам – у знак подяки за їхню любов до мене, – каже скрипаль. – Завдяки їм став скрипалем. Вони віддавали всю свою душу, енергію, сили, кошти заради втілення в життя моєї мрії».

Під час концерту «Чотири стихії» Олександр Божик не лише встановить світовий рекорд, а й презентує унікальний для українського музичного простору стиль виконання, у якому він працює, – класичний кроссовер. Скрипаль «омолоджує» класику, додаючи їй сучасного рок звучання. Під керівництвом Божика, як одне ціле на концерті зазвучать струнний оркестр «Бравіссімо» та рок-гурт «Божик Бенд». Презентує Олександр на концерті і низку своїх авторських композицій, які незабаром увійдуть до сольного альбому скрипаля.

У суботу, 8 грудня, на сцені Національного театру ім. М. Заньковецької відбудеться одразу два концерти Олександра Божика «Чотири стихії» – о 17.00 та 20.00. У програмі — авторські композиції, класика у рок-звучанні, драйвовий фольк, зворушлива лірика, яскраве шоу та видовищні «скрипкові трюки». Супроводжуватимуть Олександра Божика у музичній мандрівці «Чотирма стихіями»  струнний оркестр «Бравіссімо», рок-гурт «Божик Бенд», співачка Оксана Муха та піаністка Юлія Божик.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *