ОСТАННІ НОВИНИ

ООН нарахувала 400 тисяч ВІЛ-інфікованих українців

|

ООН нарахувала 400 тисяч ВІЛ-інфікованих українців. Згідно з документом, загальний рівень смертності від СНІДу у світі знизився, а доступ до профілактичних програм – збільшився. При цьому українські експерти заявляють, що наша країна демонструє протилежні результати – смертність зростає, а доступ до лікування обмежений,

повідомляє TCH.

У доповіді про динаміку поширення інфекції і виконання профілактичних програм повідомляється, що в 2011 році ООН зафіксувала у світі 34 млн людей, що живуть з ВІЛ, 2,5 млн нових випадків зараження і 1,7 млн смертей від СНІДу, що на 30% менше, ніж в 2005 році. Разом з тим у звіті говориться, що у Східній Європі і Центральній Азії смертність збільшилася на 21%, а на Близькому Сході і в Північній Африці – на 17%. Однією з причин автори називають невелике охоплення (менше 70% громадян) профілактичними програмами, що передбачають, зокрема, роздачу презервативів і одноразових шприців.

За офіційними даними, в нашій країні налічується понад 120 тис. ВІЛ-інфікованих, при цьому, а за інформацією Всесвітньої організації охорони здоров`я їх 400 тис. людей. Разом з тим в Державній службі з питань протидії ВІЛ/СНІДу та іншим соціально небезпечним захворюванями заявили, що рівень інфікування ВІЛ в країні, навпаки, знижується.

У держслужбі також визнали, що на боротьбу з ВІЛ/СНІДОм з державного бюджету виділяється дуже мало коштів. “Ми діємо в рамках визначеного нам фінансування. Наприклад, в 2012 році його обсяг склав 305 млн грн при запланованих більше 600 млн грн”,- пояснили в держслужбі, зазначивши, що бюджетний запит 2013 року на ці цілі становить 846 млн грн.

Фото: ТСН 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *