ОСТАННІ НОВИНИ

Каско подорожчає на 10%?

|

Водіїв почали готувати до нового підвищення розцінок на каско. Наступного року автомобілістам доведеться платити поліс на 5-10% дорожче

Як пише «Деловая столица», якщо раніше подорожчання полісів пов´язували головним чином із зростанням аварійності на дорогах, то нині – з перспективами зниження курсу гривні. Як тільки це відбудеться, страхові компанії не тільки піднімуть ціни на нові страховки, але й попросять доплатити за раніше придбані.

За прогнозами аналітиків, зниження курсу гривні до 8,5 грн/$ стане відправною точкою на перегляд тарифів: зростання курсу долара призведе до подорожчання імпортних авто, запчастин до іномарок та ремонтних послуг СТО. «Зміцнення курсу долара до 8,4 грн/$ призведе до підвищення виплат з автострахування на 3-5%. Тому за різкого стрибка курсу ми буде коригувати страхові тарифи», – зазначила директор однієї із страхових компаній.

Ще однією причиною девальвації стане зростання вартості автомобілів у гривневому еквіваленті, що, відповідно, призведе до підвищення суми премій, які водії платять за договорами. «Тобто, навіть з нинішнім рівнем тарифів вартість полісів каско автоматично збільшиться», – підкреслила аналітик страхової компанії.

При цьому, страхові компанії мають намір збільшити вартість поліса каско не тільки для тих, хто тільки збирається придбати автомобіль, але і для тих, хто застрахував свій автомобіль раніше.

Подібна ситуація вже виникала у 2008 році. Однак, на думку юристів, водії можуть відстояти свої права – навіть якщо можливість підвищення тарифів щодо каско передбачена договором з СК, її все одно можна оскаржити в суді.

Плануючи нове подорожчання полісів, страховики почали опрацьовувати недорогі пропозиції, які зазвичай дають їм можливість в майбутньому скоротити виплати або взягалі їх не здійснювати.

Все, що залишається водіям сьогодні, – це сподіватися на стабільність національної валюти. Страховики присягаються не міняти тарифи щодо каско, якщо курс гривні не зрушиться з нинішньої точки.

Як повідомляли «Коментарі», 28 листопада, уряд України затвердив макропрогноз на 2013 рік, що передбачає прискорення зростання ВВП до 3,4% зі збільшенням інфляції до 4,8%.

Також нагадаємо, в уряді підрахували, що курс гривні просяде до 8,5 грн/$.

 «Коментарі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *