ОСТАННІ НОВИНИ

Податок на продаж валюти приймуть цього тижня?

|

Законопроект про податок на продає іноземної валюти можуть внести до парламенту вже завтра. Як повідомляє ТСН, про це газеті “Сегодня” розповів народний депутат від фракції Партії регіонів Михайло Чечетов. 
За його словами, цього пленарного тижня в порядку денному нардепи планують розглянути проекти держбюджету на наступний рік та законопроекти, які відповідають за наповнення скарбниці. “Я впевнений, що у вівторок в Раду буде внесений держбюджету, і ми почнемо його розглядати. Але це не єдиний законопроект до порядку денного. Що стосується законопроекту про податок на операції з валютою, то подивіться, який ефект від нього, хоча його ще навіть не голосували. НБУ грамотно його просував,тільки говорив про можливість його прийняття, а ринок валюти вже стабілізувався. Отже, такий закон дійсно корисний”, – зазначив політик, додавши, що, якщо фахівці Нацбанку пояснять депутатам всі нюанси і доцільність, він цілком може знайти підтримку більшості.
Регіонал уточнює, що, за його інформацією, НБУ наполягатиме на ухваленні закону вже цього тижні. Водночас, опозиція запевняє, що приймати держбюджет має вже Верховна Рада сьомого скликання, але застосувати якийсь тиск все ж таки не зможуть. Нагадаємо, 16 листопада регіонал Віталій Хомутинник вніс у ВР законопроект, яким пропонувалося ввести 15% збір у Пенсійний фонд із суми операцій з продажу готівкової валюти. Через 4 дні, 20 листопада, документ був відкликаний з метою доопрацювання. У свою чергу, народний депутат від ПР Василь Горбаль повідомив, що законопроект парламент може розглянути і ухвалити вже наступного тижня, а саме 4 грудня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *