ОСТАННІ НОВИНИ

Західну Україну вирішили більше не злити піонерською ідеєю Табачника

|

Відроджену в Україні військово-патріотичну гру радянського періоду «Зірниця» перейменують, щоб не дратувати жителів Західної України і уникнути поглиблення розколу країни. Як передає кореспондент «Коментарів», про це під час III Всеукраїнської конференції «Патріотичне, духовне і фізичне виховання молоді – складові відродження України» заявив голова правління громадської організації «Координаційний центр громадської безпеки України» Павло Патарецький.

За його словами, його громадська організація буде проводити влітку 2013 року в Криму фінальні змагання гри «Зірниця».

«У самій назві гри «Зірниця» міститься розкол, адже багато хто на Західній Україні її не сприймає, тому ми запропонували назвати її «Патріот» або ще якось», – зазначив Патарецький.

Також він додав, що в гру з новою назвою зможуть грати «всі верстви населення». При цьому він відзначив важливість військово-патріотичної гри в наш час, додавши, що в роки свого дитинства він мріяв стати Гагаріним чи майором Вихором, «а зараз дітям немає  на кого рівнятися».

Нагадаємо, «Зірниця» – піонерська військово-спортивна гра в СРСР. Представляла собою імітацію бойових дій, схожу на військові навчання. В ході гри піонери ділилися на команди і змагалися у різних військово-прикладних видах спорту з ігровими елементами. Гра була частиною системи початкової військової підготовки школярів в СРСР. У 2011 році була відроджена в Україні за ініціативою міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника.

Фото: PHL 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *