ОСТАННІ НОВИНИ

В Раді зареєстрували законопроект про особисте голосування

|

Представники опозиції зареєстрували в апараті Верховної Ради законопроект, що передбачає особисте голосування депутатів у парламенті.

У тексті проекту закону про внесення змін до закону про регламент Верховної Ради, (реєстраційний номер 11468) йдеться про те, що депутат, який не зареєструвався особисто та не підтвердив свою присутність на пленарному засіданні парламенту власноручним підписом, не може бути зареєстрований за допомогою електронної системи та брати участь у голосуванні на цьому засіданні.

Реєстрація депутата у сесійній залі, згідно з проектом, має здійснюватися у такий спосіб, який би унеможливлював реєстрацію замість нього іншою особою.

Відкрите голосування, пропонують автори проекту, має відбуватися у такий спосіб, який би унеможливлював голосування замість конкретного депутата іншою особою.

Авторами законопроекту стали троє народних депутатів, які належать до трьох опозиційних сил, представлених у парламенті наступного скликання: Микола Мартиненко (зараз – голова фракції НУНС, до наступного парламенту пройшов за списками об’єднаної опозиції «Батьківщина»), Ірина Геращенко (зараз – член фракції НУНС, до наступного парламенту пройшла за списками партії УДАР), Олександр Бондар (зараз – член фракції НУНС, на даний час є членом партії «Свобода»).

bbc.co.uk

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *