ОСТАННІ НОВИНИ

Біометричні паспорти потрапили під вето

|

Президент України Віктор Янукович застосував право вето до законопроекту «Про єдиний державний демографічний реєстр», який припускає введення біометричних паспортів. Пропозиції голови держави до закону «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» зареєстровано в секретаріаті Верховної Ради України, передають «Коментарі».

У той же час текст пропозицій Януковича поки не оприлюднений.

Як повідомляли «Коментарі», 2 жовтня Верховна Рада прийняла закон про введення в Україні біометричних електронних паспортів. Документ виготовлятиметься у формі картки, що містить безконтактний електронний носій. Паспорт буде необхідно обмінювати на новий кожні 10 років.

Водночас багато експертів висловили стурбованість тим, що біометричні паспорти влада може використовувати длятотального контролю українців.

Проти біометричних паспортів також виступила УПЦ МП, яка звернулася до Президента з проханням накласти на закон вето. Аналогічне звернення направила голові держави і омбудсмен Валерія Лутковська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *