ОСТАННІ НОВИНИ

Суд не скасував постанову про порушення справи відносно гендиректора Моршинського заводу

|

Галицький районний суд не задовольнив скаргу Валерія Жовніра на постанову начальника відділу ГУ УМВСУ у Львівській області про порушення кримінальної справи відносно гендиректора ПрАТ «Моршинський завод мінеральних вод «Оскар»» В.Жовніра за ознаками злочину, передбаченого ст. 212 част. 3 ККУ. Мова йде про кримінальну справу за начебто ухилення сплати податків на суму 3 млн грн.

Адвокат В.Жовніра у суді Євген Солодко стверджує, що жодних підстав для порушення кримінальної справи відносно гендиректора заводу немає.

«На сьогодні Моршинський завод мінеральних вод не винен державі навіть копієчки. Про яку взагалі податкову заборгованість, про які податкові зобов’язання, про яку вину Жовніра взагалі йдеться?

Слідство посилається на якусь там довідку-аналіз, яку склав ревізор податкової міліції. Діюче законодавство України за ст.. 54 і 58 Податкового Кодексу України передбачає, що єдиним документом, який визначає податкове зобов’язання є акт. Якщо підприємство винне державі якісь кошти, в цільовій формі складається акт, якщо не винне – складається довідка. Якщо складається акт і за цими актами не надійшли узгодження, не знайшли спільну мову платник податків і держава в особі податківців, тоді надсилається податкове повідомлення-рішення, яке або оскаржується, або платник погоджується і тоді сплачує пайову суму. У Моршинського заводу таких документів немає. Тому говорити, що Жовнір умисно ухилився від сплати податків – це дурниці», – наголосив Є.Солодко.

Відтак, захист вимагав у суду скасувати постанову про порушення кримінально справи відносно гендиректора Валерія Жовніра. Слухання щодо цієї скарги проходило сьогодні. Однак, журналістів на нього не пустили та жодних коментарів від судді Василя Головатого не отримали. Водночас адвокат В.Жовніра після засідання суду розповів, що суд відмовив їм у задоволенні скарги. 

«Суддя Головатий відмовив нам у задоволені скарги. Суд вирішив, що були усі підстави для того, щоб порушити кримінальну справу. Враховуючи всю сукупність подій, які зараз відбуваються навколо Моршинського заводу та інших заводів ІДС Групи, ми очікували, що саме таким буде рішення суду. Ми розуміємо, що це робиться не просто так..», – зазначив Євген Солодко.

Він також повідомив, що захист подаватиме апеляцію в Апеляційний суд у Львівській області. «Ми будемо послідовно відстоювати позицію про те, що не було підстав для порушення кримінальної справи. Не було. Це фантазії податкової міліції», – додав адвокат.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *