ОСТАННІ НОВИНИ

Держава заборгувала «Львівводоканалу» 132 млн грн за різницю у тарифах

|

Як зазначив сьогодні під час  виступу на сесії ЛМР в.о.директора ЛМКП «Львівводоканал» Степан Пакіж, на сьогодні держава заборгувала комунальному підприємству за різницю у тарифах 132 млн грн. Сумарний борг «Львівводоканалу» становить 119 млн грн.

С. Пакіж озвучив цифри заборгованості підприємства та борги, які Водоканал очікує отримати від держави, доповідаючи депутатам про фінансово-господарський стан та перспективи розвитку комунального підприємства. Зокрема, депутатів цікавило, чи не створюється значний борг Водоканалу штучно, з метою довести підприємство до банкрутства, а згодом його продати у приватні руки. Також обранці запитали, яким чином при суттєвих заборгованостях «Львівводоканал» планує розраховуватись за кредит Світового банку, що був використаний на програму покращення водопостачання у Львові. «Відшкодування кредиту мало бути за рахунок тарифу, але НКРЕ  не закладає жодної копійки  на покриття позики», – зазначив С.Пакіж.

Натомість ширшу відповідь надав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Якщо б нам держава віддала ті 132 млн грн., то ми б їх скерували на погашення позики Світового банку. Інший механізм погашення боргу – кошти з міського бюджету. Сьогодні міський бюджет такої можливості не має. Зараз ми знаходимося у юридичних дебатах. Сьогодні ситуація є достатньо стабільна і будемо робити все можливе, щоб ту різницю в тарифах отримати і таким чином гасити позику, яка давалася на 10 років. Якщо Державна комісія не закладає у тарифі суму на погашення, то Водоканал не має інших доходів. Те, що ми отримуємо у тарифі, сто відсотків йде на оплату за електроенергію, на заробітну плату і невеликі суми на матеріали та ремонт, немає інших статей доходу», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *