ОСТАННІ НОВИНИ

На першому місці серед підробок в Україні «Мезим» - експерт

|

Найбільше підробляють ті медичні  препарати, які найчастіше з’являються в рекламі. Про це сьогодні розповіла Інна Демченко, перший заступник голови Державної служби з лікарських засобів України.

За її словами, на першому місці серед підробок лікарських засобів в Україні є гучно розрекламований препарат «Мезим».

Зменшити кількість підробок, на думку  І. Демченко, може і сам споживач. Адже виявити підроблені ліки можна не лише на вигляд, а й на смак. Відтак, якщо у споживачів виникає хоч якийсь сумнів щодо якості ліків, вони можуть звернутись до Територіального органу Державної служби з лікарських засобів, де безкоштовно протягом 3 днів лікарські засоби тестують. І у випадку виявлення фальшивих медикаментів їх знімуть з продажу.

На жаль, за словами Сергія Чередніченка, начальника Державної служби з лікарських засобів у Львівській області, українці не часто співпрацюють з їхньою службою. Так, протягом цього року було лише 9 звернень від жителів Львівщини про виявлення підробок ліків.

Як додала І. Демченко, більшість фальсифікованих ліків в Європі виявляють саме завдяки зверненню споживачів. Всю необхідну інформацію про найпопулярніші фальсифікації ліків, найтиповіші ознаки підроблених медикаментів тощо можна знайти на офіційному сайті Державної служби України з Лікарських засобів: http://diklz.gov.ua/ 

 Фото: neboley.zp.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *